15 februarie 2015

În construcție!

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată? Întrebare care m-a bântuit o vreme bună. Aventura, adrenalina, ieșirea din rutină - toate ingredientele unei vieți care se trăiește cu pasiune. Dar puțini sunt cei care se bucură de o astfel de viață. Puțini sunt cei care au șansa să-și facă viața interesantă mereu, să reușească să evite rutina și să își mențină și integritatea odată în același timp.
E oare moral să împingi limitele integrității pentru a încerca să evadezi din rutină? Merită oare spiritul de aventură preţul pe care îl cere? Sau va trebui să ne compromitem imaginea pentru a reuși să ne umplem de pasiune și aventură?
Adevărul e că timpul trece, experiențele se acumulează și lucrurile își pierd
din intensitate. Odată cu experiența, mulțimea de lucruri interesante se micșorează, infinitul devine finit, ajungi să poți număra pe degete ceea ce mai poate să te stârnească și mai mult decât atât, gustul noului nu mai e același dacă lași vremea să treacă.
Mai sunt lucruri pe care nu le-am făcut până acum și pe care mi-aș dori să le trăiesc. Poate că vremea lor o să vină sau poate că o să treacă și nu o să ajung să profit de ocaziile oferite în favoarea unei demnități care merită întreținută.
Cert e că uneori e bine să uiți că te-ai lăsat înghițit de maturitate și de responsabilități. Să-ți dai voie să te transformi din nou într-un copil inconștient, să nu măsori pericolul sau moralitatea, să nu te judeci pentru că vrei să uiți că de acum înainte maturitatea nu mai este o opțiune ci o stare de fapt.
Uneori e mai bine să trăiești în loc să aduni liste de pro și contra. Să uiți că sunt oameni care abia așteaptă să calci strâmb, oameni care nu au altceva de făcut și care etichetează.
Limita e mereu în mâinile tale. Tu decizi cine ești și cine vrei să fii. Tu ești creatorul. Nu oglinda din ochii celorlalți care se cred în măsură să îți spună cine ești printr-o scurtă analiză superficială.
Dacă ai impresia că altcineva te poate cunoaște mai bine decât te cunoști tu, dacă dai altora puterea de a decide cum ești sau cine ești, poți la fel de bine să renunți la a gândi.
Oameni care să îți spună cum e bine să te comporți există la fiecare colț de stradă însă nici unul dinte ei nu poartă perechea ta de pantofi. Nici unul dintre ei nu are cicatricile tale și nimeni nu știe cum au apărut sau cum s-au vindecat în timp. Nimeni nu merită puterea de a te judeca. Tu ești propriul tău judecător.
Tu știi cel mai bine unde se termină fabula și începe adevărul. Nu lăsa pe altcineva să-ți guverneze alegerile. Fii propriul tău creator. Fă lucrurile pe care vrei să le faci înainte să fie prea târziu și să își piardă savoarea. Fă lucruri pentru prima dată! Umple-ți mintea cu experiență!
Astfel, când cineva o să te întrebe cine ești , o să fii sigur, nu o să-i lași pe alții să interpreteze!
Cei care nu pot face, predau!
Fii tu cel care acționează. Fii actor, nu spectator în propria viață!

2 comentarii:

  1. Am inceput sa citesc blogul tau si sa citesc si...mi-a dat ce aveam nevoie. Iti multumesc si ai o steluta de la mine;sper sa citesti nasterea blogului meu. http://algoritmulgandurilor.blogspot.ro/2015/02/ciorna-si-prefata.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur să știu că pasiunea pentru cuvinte se poate transmite. Și mai mult decât atât,mă bucur să știu că ai reușit să găsești în cuvintele mele ceea ce aveai nevoie pentru a scrie și tu la rândul tău. Călătoria prin gânduri e una lungă și plină de aventuri. Ai grijă de cuvinte, nu fă risipă!
    Mulțumesc încă o dată!

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de spus? Spune aici!