23 februarie 2015

A ști - curiozitatea unui sentiment

Pe tine dragostea te face curios. Dragostea îți deschide porțile minții și te transformă într-un burete capabil să absoarbă absolut tot ce vine spre el. Indiferent că e frumusețe sau nu, iubire sau ură, durere sau fericire. Te crezi capabil să acumulezi tot ceea ce un om păstrează în minte și în suflet.
Ești curios când iubești și bei cu nesaț din dragoste când o amesteci  cu certitudini pentru că nu îți place să iubești necunoscutul. Pentru tine dragostea e un înger care mereu încearcă să câștige lupta cu demonii gândurilor ascunse.

Ești curios când îți pasă. Și da, curiozitatea satisfăcută, află de la mine : ucide frumusețea unei incertitudini. Certitudinile sunt limite în care încadrezi adevărurile din jurul tău. Mici cutiuțe cu care asociezi ceea ce oamenii fac, ceea ce spun, ceea ce cred, ceea ce simt, ceea ce gândesc. Pe baza lor categorisești ceea ce fac oamenii din jurul tău.
Ai uitat oare că a eticheta nu e o libertate ci o închisoare?
Cu cât cunoști mai mult un om cu atât vei ajunge să îl iubești mai puțin. Pentru că indiferent ce face se va încadra într-o categorie cunoscută de tine. De ce creezi din oameni ecuații matematice? De ce gândurile lor nu pot zbura libere prin mintea ta fără să fie interpretate și reatribuite unui set de valori?
Iubirea nu ar trebui să judece. Ceea ce judecă și ceea ce doare la sfârșit e certitudinea pe care nu ar trebui să o ai niciodată. Ai uitat că oamenii se schimbă? Nu pune certitudini în mințile oamenilor fără să te întrebi dacă în timpul în care tu ai fost preocupat să categorisești ei s-au schimbat.

Casanova spunea : ”Trei sferturi din dragoste înseamnă curiozitate.„
Odată cu certitudinea, curiozitatea dispare... și odată cu asta... și dragostea...
Așa că... fi curios, iubește... dar nu blestema misterele căci ele sunt fântâna din care bea dragostea.

6 comentarii:

  1. Incertitudinea nu are samanta...samanta de la care poti creste ceva frumos.E o betie frumoasa intr-o seara de vara... e un "one night stand".Sta in firea umana sa gasim un raspuns si o anumita stabilitate in orice ,chiar si in dragoste.Evolutia inseamna un perpetuum mobile intre certitudini si incertitudini.....Suntem mult prea complicati si in definitv totul este atat de relativ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Însăși incertitudinea e cea care te pune pe drumul căutării, ceea ce deschide porțile pe care intri sperând să câștigi dragostea. Dacă ajungi să fii curios doar de suprafață atunci da, rămâi cu un one night stand. Dar dacă ajungi să iubești persoana de care o descoperi, dacă această curiozitate ajunge să te facă să îți dorești să știi mai mult atunci poți avea dragostea.
      Câte cupluri nu ajung în stadiul în care rutina și certitudinile distrug armonia? De câte ori te-ai simțit luat de bun de către perechea ta pur și simplu pentru că i-ai dat certitudinea că o să îi fii alături mereu? De câte ori ai uitat sau ai evitat să spui ”Te iubesc” pentru că ”Știe deja, doar suntem împreună de mult”? De câte ori nu ți-ai dorit să auzi cuvintele astea banale chiar dacă le știai adevărul?
      Relativitatea stă în propria noastră interpretare. Incertitudinile nu fac altceva decât să ne dea balansul necesar ca să intrăm în ”perpetuum mobile” ca să evoluăm. La fel cum fără negru nu există alb, fără lumini nu există umbre...

      Ștergere
    2. Sunt perfect de acord cu tine in privinta asta, asta e calea fireasca
      dar atunci cand o certitudine devine o incertitudine , poate si din impulsul de a nu simti gustul rutinei ?

      Ștergere
  2. Poti face primul pas fara a sti daca drumul ce il urmezi are o continuitate? Iti trebuie cel putin o voce, un ecou care sa iti dea putere sa construiesti pas cu pas un pod din inima ta, iti vei depasi limitele, vei trece munti, vei incerca sa prinzi orizontul - doar simtind ca de partea cealalta cineva iti va da o sansa spre un inceput. Pornind cu incertitudine cum vei simti chemarea celuilalt? Oare cautand doar piatra filosofala in incertitudine nu vei uita baza calatoriei tale in cunoastere? Trebuie ca Soarele sa sarute frunzele, ca sa poata cauta lumina lui si a doua oara...

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi, 8 Martie este ziua ta!Iti doresc sa te bucuri de ziua asta si sa zambesti, sa renasti si sa infloresti in suflet si in gand iar inima ta sa iti aduca alaturi dragostea de primavara -"un coup de foudre"!

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de spus? Spune aici!