31 mai 2012

Razbunare si morala

"Eu iubesc, ce-i drept, trădarea, dar urăsc pe trădător" - Iulius Caesar
Poate ca tradarea poate fi dulce pentru unii desi pentru mine e amara din orice parte as vedea-o. Si totusi e imposibil sa treci prin viata fara ca cineva sa te tradeze. Si de cele mai multe ori te tradeaza tocmai cine nu te astepti. Cei mai apropiati oameni, cei care se presupune ca ar trebui sa iti fie alaturi la bine si la greu. Cei care aparent sunt cei in care poti sa ai cea mai mare incredere. Si pana la urma e normal pentru ca tradarea lor doare cel mai tare, pentru ca in acesti oameni ne punem in fiecare zi sperantele.
Si daca un om te tradeaza, dupa ce stai zile intregi si suferi si te doare fiecare celula prin care se scurge tradarea, un nou sentiment incepe sa se iveasca in minte : razbunarea.
Unii oameni nu stiu cand sa se opreasca. Pe unii oameni pur si simplu nu ii intereseaza ca le curge acelasi sange prin vene ca si tie si sunt dispusi sa-ti infiga un cutit in inima pentru o bucata de pamant sau niste hartii colorate si monede metalice stralucitoare - eterna batalie a secolului nostru - banii.
Pentru bani, lumea ar face orice. Isi bat joc pana si de familia lor pentru bunastarea materiala. Si ca si cand nu ar fi de-ajuns, nu isi bat joc o singura data, ci de cat de multe ori posibil ca sa fie siguri ca nu mai ai nici o sansa sa scoti capul la suprafata cu mandrie si sa spui ca ai iesit victorios dintr-o batalie cu ei.
In lupta pentru bani nu castiga nimeni. Nu ramai cu altceva decat cu durerea unei tradari si cu bucatele de conceptii despre familie si dragoste pe care incerci sa nu le pierzi indiferent de rautatea celor ce te inconjoara.
Si daca familia te tradeaza, ce poti astepta de la straini?
Poate ca ceva mai mult, pentru ca prietenii ii alegi tu, asa cum simti. Alegi in jurul tau oameni care sa se muleze pe caracteristicile tale, care sa iti completeze lipsurile si sa stie sa iti bandajeze, mai intai de toate, sufletul ranit.
Dupa tradare, parca nici razbunarea nu mai poate fi dulce. Pentru ca daca te razbuni risti sa devi ceea ce sunt si cei care te-au tradat.
Eu prefer sa trag concluzii si sa imi pastrez morala cu care am crescut in ciuda celor care au incercat sa ma invete sa tradez si sa ma razbun.
Deci... "Make love, not war..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Spune aici!